Skip to content
February 2, 2011 / Lyoness trainer

Cum functioneaza sistemul Lyoness ?

La intrarea în grupul de cumpărători se primeşte un card de fidelitate nominal, card care este valabil la partenerii comerciali Lyoness din toată Europa care au instalat cititor pentru cardul de fidelitate Lyoness.
Se mai primeşte un identificator unic (ID), un birou virtual, birou va fi  accesibil cu user şi parolă. Id-ul este transmisibil prin vânzare, cedare, moştenire.

Nu există taxă de intrare sau de utilizare a sistemului Lyoness – intrarea şi menţinerea în sistem sunt gratuite pentru cumpărători

Lyoness negociază cu partenerii comerciali discounturi între 4% şi 35% (depinde de marja pe care o are fiecare partener comercial). Există, ca excepţie, şi discounturi de 3% sau 2,5% sau discounturi oferite ca sumă fixă şi, în această situaţie, algoritmul prezentat mai jos este corectat în aşa fel încât să se respecte proporţiile.

Din discountul total (x %) oferit de către partenerii comerciali pentru a-şi fideliza cumpărătorii din sistemul Lyoness, un procent de 1% rămâne la Lyoness ca sursă de venit (comision de intermediere), restul se distribuie în grupul de cumpărători. Astfel, cumpărătorii primesc o restituire imediată de 1% din cumpărăturile proprii, bani care se virează într-un cont bancar.

Mai departe, primeşti un comision de 0,5% din cumpărăturile celor pe care tu i-ai adus în grupul de cumpărători sau care ţi-au fost alocaţi în urma campaniei de reclamă (aceste persoane/firme se numesc, in sistem, direcţi) şi un comision de 0,5% din cumpărăturile celor pe care i-au recomandat direcţii tai (aceştia se numesc, in sistem,  indirecţi).

Se consumă în acest mod 3% din discountul dat de comercianţi.

Diferenţa de discount (între 1% şi x %) se măsoară separat pentru fiecare persoană în parte şi este distribuită către acele persoane care decid să facă din Lyoness o afacere.
Modul în care se măsoară această de diferenţă de discount este depozitat in contul tau sub formă de poziţii.
O poziţie reprezintă momentul în care, în urma cumpărăturilor personale (nu contează numărul de cumpărături sau intervalul de timp) s-au generat 215 lei din diferenţa de discount,  x % – 3 % .

Exemplu
Dacă faci doar cumpărături de la Carrefour, care oferă 4% discount, doar 1% merge în acest cont de poziţii (noi obişnuim să îi spunem puşculiţă). Asta înseamnă că e nevoie de cumpărături de 21.500 lei la Carrefour ca să se formeze o singură poziţie. Daca X = 4; atunci 4% – 3% = 1%; iar 21.500 lei x 1 %  = 215 lei. Dar nu uitati de restituirile imediate de care s-a vorbit mai sus (3%).

Dacă însă ai de montat uşi şi geamuri noi sau îţi închizi balconul şi faci acest lucru cu un partener care dă 10% discount, atunci la 10.000 lei investiţi în renovare se formează 3 poziţii şi rămân şi 55 de lei în contul de poziţii (7% x 10.000 lei = 700 lei care merg în contul de poziţii/puşculiţă. 700 lei : 215 =  3 poziţii plus 55 lei).

Aceste poziţii se plasează în ordinea în care se formează într-un sistem binar de decontare.
Sistemul binar de decontare este considerat cel mai bun sistem de compensare.

Ca urmare a plasării poziţiilor în sistemul de decontare în Lyoness mai puteti beneficia de încă  6 (şase) tipuri de comisioane (restituiri).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: